Rabbits Ballooning
ballonvaartluchtballonballonvarenballooningcadeaubon

Rabbits Ballooning Team

Onze ballonnenRabbits Ballooning Team is een enthousiast familieteam dat al gedurende meer dan 20 jaar met ballonvaren bezig is.

Gegroeid uit liefhebberij werd in 1997 de bvba Rabbits Ballooning opgericht om ballonvaarten uit te voeren voor particulieren en bedrijven. In onze "wespen" hebben duizenden passagiers kunnen genieten van de unieke belevenis van een ballonvaart. In 2014 werden de commerciële activiteiten stopgezet en de bvba opgeheven. Een deel van de vloot werd verkocht, en sindsdien wordt met de kleine ballonnen onder de naam "Rabbits Ballooning Team" opnieuw hobbymatig gevaren.

Onze piloten hebben doorheen de jaren een ruime ervaring opgebouwd in binnen- en buitenland, hebben gevaren op alle grote merken van ballonnen, op zowel grote als kleine types, op "gewone" ballonnen en op "special shapes". In het verleden hebben ze zowel nationaal als internationaal deelgenomen aan wedstrijden waarbij bekwaamheid en precisie doorslaggevend zijn, en waarbij meerdere keren overwinningen en andere ereplaatsen werden behaald.

Bart is gepassioneerd door ballonvaren sinds hij op 10-jarige leeftijd voor het eerst in een luchtballon stapte. Zijn website www.specialshapes.nu is over de hele wereld gekend als dé referentie bij uitstek voor ballonnen met speciale vormen. In 2002 werd hij zelf piloot, en sindsdien heeft hij al meer dan 700 vaarten op zijn aktief. In 2016 vestigde hij met een cloudhopper een nieuw Belgisch afstandsrecord in zijn categorie.

In 2009 behaalde ook Kevin zijn brevet. Hij maakte ondertussen zelf al een 100-tal vaarten.

Guy is de oudste van het team in leeftijd en ervaring. Hij behaalde zijn vergunning als ballonvaarder in 1996, en heeft sindsdien al meer dan 1.600 ballonvaarten gemaakt.