Over ons ballonteam

Het begon allemaal in de jaren '90 als hobby van vader en zoon (Guy en Bart Geeraerts). Al snel werden onder de naam Rabbits Ballooning ballonvaarten georganiseerd voor particulieren en bedrijven. De ballonmicrobe sprong vervolgens over naar schoonzoon Kevin Van Dessel waardoor we van een echte ballonvaardersfamilie kunnen spreken. Na een rustpauze van enkele jaren nemen Bart en Kevin sinds begin 2021 het actieve ballonvaren terug op.

Samen met onze crew vormen wij een hecht "familie-team" dat gepassioneerd is door ballonvaren. Elke vaart wordt nog steeds met hetzelfde enthousiasme aangevat. Genieten komt dus op de eerste plaats!

Wij hebben bewust gekozen om te ballonvaren met een kleine luchtballon voor maximaal 4 passagiers zodat iedereen die meevaart de nodige aandacht krijgt.

Uiteraard zijn wij in orde met alle benodigde vergunningen en verzekeringen. Onze verzekering dekt heel wat meer dan wettelijk verplicht, maar het is beslist nog meer geruststellend te weten dat wij nog geen enkel ongeval hadden met zelfs maar het kleinste letsel. Onze piloten hebben immers allen een inkomen naast het ballonvaren, en zullen zich dus nooit "gedwongen" voelen om bij slecht weer toch maar de lucht in te gaan...

Kortom: kwaliteit, plezier én veiligheid zijn gegarandeerd!

Opstijgen luchtballon Westerlo

Onze ballonnen

luchtballon PH-RBT
luchtballon OO-BXV Funny Bunny
luchtballon G-CIMW cloudhopper

Ontdek hieronder enkele bijzondere gebeurtenissen en herinneringen

 1. 26 juli 1992

  Onze eerste kennismaking met een luchtballon. De 10-jarige Bart won een ballonvaart op de plaatselijke paardenkoers. Hij was direct door de ballonmicrobe gebeten en de eerste reactie na de landing was "dit wil ik ook doen !". De jaren erna legde hij veel kilometers af met zijn fiets bij het volgen van overkomende ballons. Na verloop van tijd werd de fiets omgeruild voor de auto van papa en mama die uiteindelijk ook interesse kregen in deze unieke vorm van luchtvaart.

 2. 7 oktober 1996

  In 1996 startte papa Guy met de opleiding tot ballonvaarder en kochten we onze eerste ballon. Na de theoretische examens volgde hij een praktische opleiding in WalloniŽ bij instructeur Patrick Libert. Vele trainingsvaarten later kon Guy op 7 oktober zijn eerste solo-ballonvaart maken. Het jaar erop werd Rabbits Ballooning opgestart om ballonvaarten te organiseren voor particulieren en bedrijven.

 3. 22 oktober 1997

  Pater Herman De Mulder van de abdij van Tongerlo ging met pensioen. Niet als Norbertijn, maar als docent bij de industrieel ingenieurs van de KH Kempen in Geel. Waar andere gepensioneerden door de ex-collega's bedacht werden met allerlei nuttige en dus wereldse geschenken (boormachines, wijnen, betonmolens, ...), oordeelden de collega's dat het voor een man die tijdens zijn lessen altijd het hogere heeft gepredikt, iets aangepasts mocht zijn. Ze boden hem een, weliswaar vervroegde, hemelvaart aan. Op 22 oktober om 17u mocht hij op het binnenplein van de abdij van Tongerlo pro Deo in onze mand stappen. Enige voorwaarde was dat hij in habijt onder de vurige tong zou plaatsnemen.

 4. 22 juli 2002

  Het stond in de sterren geschreven dat Bart na verloop van tijd ook ballonvaarder zou worden. 10 jaar na zijn eerste ballonvaart als passagier legde hij met glans zijn examenvaarten af bij Francois Schaut, een van de pioniers van de ballonvaart in BelgiŽ. Hiermee was Bart met een leeftijd van 20 jaar op dat moment de jongste ballonvaarder in BelgiŽ.

 5. 21 september 2003

  Opstijgen met een luchtballon vanuit Brussel is helaas niet mogelijk vanwege de nabijheid van de luchthaven van Zaventem. Voor de Alzheimerliga gingen we op deze autoloze zondag een static doen met onze wesp in het Jubelpark om hun evenement extra visualisatie te geven.

 6. 27 mei 2005

  De kinderen van de kleuterschool uit Booischot kwamen kennismaken met het ballonvaren. Na een korte uitleg was het tijd om de ballon te vullen met lucht en recht te zetten. Voor dit soort demonstraties maken we gebruik van een ballon die buiten gebruik is zodat men ook binnen in de ballon kan lopen.

 7. 18 juni 2005

  We hielpen mee om van Westerlo een vijfsterrengemeente te maken. In het televisieprogramme Fata Morgana gaf Marijn De Valck vijf opdrachten aan Westerlo. Presentatorsen Sergio en Geena Lisa gingen gedurende een week op zoek naar mensen uit de gemeente om vijf uitdagingen te verwezenlijken. Als afsluiter vond in 't Kuipje de ultieme wereldmatch voetbal plaats waarbij ons ballonteam zorgde voor de aanwezigheid van een luchtballon in de vorm van een voetbal.

 8. 23 juli 2005

  Reeds verschillende jaren is onze piloot Bart gepassioneerd door de zogenaamde "special shapes", ballonnen met een speciale vorm. Wat ooit begon als een droom om een eigen special te hebben werd in de zomer van 2005 werkelijkheid. Op 23 juli 2005 werd onze Funny Bunny officieel voorgesteld tijdens de ballonmeeting in Olen. Funny Bunny werd gemaakt bij Cameron Balloons in Engeland. Met een volume van 3400 m³ is ons konijn geschikt voor maximaal 4 passagiers + piloot.

 9. 29 juni 2006

  Ons konijntje leverde zijn medewerking aan een opname voor het "één"-programma Duizend Zonnen en Garnalen. Zij gingen vandaag in het centrum van Geel op zoek naar een toevallige voorbijganger die met ons een ballonvaart mocht maken.

 10. 20 maart 2009

  Ondertussen was ook Kevin gebeten door de ballonmicrobe en startte hij in 2008 met zijn opleiding. Na vele oefenvaarten was het nu tijd voor zijn praktisch examen waarbij 2 vaarten op het programma stonden: eentje met een opgelegd profiel, waarbij gedurende een bepaalde tijd op verschillende hoogtes moest worden gevaren, en eentje waarbij de examinator mee naar boven ging en diverse opdrachten moesten worden uitgevoerd. Met onze wesp vertrok Kevin in Lommel voor een vaart tot in Geel waar de ballon even na zonsondergang netjes op een braakliggende maisakker werd neergezet. Daarmee bestaat onze ballonfamilie nu uit 3 piloten.

 11. 30 maart 2014

  Radiozender Joe FM bestond op 1 april 2014 precies vijf jaar en dat wilden ze vieren: ze zouden proberen om "99 Luftballons" van zangeres Nena tot leven te brengen. In Eeklo verzamelden liefst 107 ballonnen (kwestie van wat "reserve" te hebben) om samen het luchtruim te kiezen. Nooit eerder stegen in België gelijktijdig zoveel ballonnen op. Ook wij namen deel aan dit spectaculaire evenement, en wel met 2 ballonnen: onze Grote Wesp, en ons konijntje "Funny Bunny" dat er natuurlijk één van de eye-catchers was.

 12. 23 april 2015

  Weer iets dat we van onze wish-list konden schrappen. Onze ballonvloot werd uitgebreid met een zogenoemde cloudhopper. In plaats van een rieten mand neemt de piloot plaats op een stoeltje met brander en achterop een gasfles. Met deze ballon kunnen dus geen passagiers meevaren, enkel solo genieten van de rust. In Belgie zijn er slechts 3 van deze éénpersoonsballons.

 13. 26 juli 2015

  Tweejaarlijks vind in Frankrijk in de regio Metz de grootste ballonmeeting van Europa plaats. Gedurende 10 dagen stijgen er dagelijks een 100-tal luchtballonnen op. Elke editie probeert men het wereldrecord om met zoveel mogelijk ballonnen op te stijgen te verbreken. Tijdens deze editie stegen er 433 luchtballonnen gelijktijdig op en werd het vorige record van 391 verbroken. Wij namen deel met onze Funny Bunny en cloudhopper.

 14. 3 september 2015

  Voor het VRT-programma "Het Sterkste Netwerk" maakten we een vaart vanuit Aarschot met onze Funny Bunny die vergezeld werd door Mauriske de Clown. Showbizz Bart en Adil El Arbi kregen de opdracht om tijdens de ballonvaart hun volgers op te roepen via sociale media foto's te sturen van de luchtballon waarin ze zaten. Pas wanneer er 3 foto's ontvangen waren mocht er geland worden en kon hun tocht richting Beringen via de weg verder gaan. Het werd alvast een spannende vaart.

 15. 7 april 2017

  Met onze Funny Bunny namen we deel aan een zeer unieke ballonvaart: opstijgen in het Verenigd Koninkrijk en landen in Frankrijk. De plannen waren er al maanden en we stonden continu stand-by voor wanneer het ideaal weer zou zijn. Op 6 april kregen we een go om naar Calais te rijden en de ferry te nemen naar de andere kant van het Kanaal. Na een korte nachtrust stonden we met 82 ballonnen klaar op het Lydden Hill Race Circuit. De wind zorgde ervoor dat we recht over Dover kwamen met uniek zicht op de kliffen. Na een vaart van 2 uur bereikten we de Franse kust en zochten we een geschikte landingsplaats. Missie geslaagd en een nieuw wereldrecord.

 16. 25 januari 2020

  Terwijl in de winter het ballonvaren in BelgiŽ zo goed als stil ligt zijn er op dat moment ballonfestivals in de sneeuwgebieden van Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Op aanraden van enkele collega ballonvaarders gingen we naar het Zwitserse Chateau D'Oex met onze Funny Bunny om te ballonvaren in de bergen. Helaas waren de weerscondities niet vaak ideaal waardoor we slechts enkele vaarten konden maken. Toch was het een unieke belevenis waarbij we van prachtige uitzichten konden genieten.

 17. 2 januari 2021

  Sinds september werden plannen gemaakt om terug actiever te gaan ballonvaren zodat we onze passie voor ballonvaren met anderen kunnen delen. Om het ballonseizoen binnenkort te kunnen starten werd besloten om een nieuwe luchtballon in gebruik te nemen. In plaats van onze vaste huiskleuren geel/zwart wilden we een 'kleine' verandering. Al snel kwam het idee om 2 roze strepen toe te voegen als knipoog naar onze 2 piloten Bart en Kevin die ondertussen al 19 jaar een koppel zijn. Op de 2de dag van het jaar was het windstil en konden we onze nieuwe aanwinst officieel voorstellen.