Onze vorige ballonvaarten - mei 2023

Bekijk hieronder onze afgelopen ballonvaarten of bezoek onze Facebook pagina met nog meer foto's van elke ballonvaart.

2023: januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

2024: januari - februari - maart - april - mei - juni - juni - juli


maandag 8 mei 2023

Vandaag een promotie ballonvaart voor KempenAIR ballonfestival, het ballonfestival van de Kempen dat doorgaat in Grobbendonk op 30 juni, 1 en 2 juli. Naast het opstijgen van een 30tal luchtballonnen valt er een heleboel te beleven zoals gratis optredens van artiesten waaronder de Ketnetband, Margriet Hermans en Matthias Lens.

Margriet en Matthias kwamen de regio vanuit de lucht verkennen en maakten een prachtige ballonvaart in onze Funny Bunny van Grobbendonk tot Lille/Poederlee.


vrijdag 19 mei 2023

De voorbije dagen en ook vandaag en morgen zorgt een sterke gradientwind ervoor dat de wind 's avonds te laat afneemt om te ballonvaren. De ochtenden zijn vaak rustiger en daarom vroegen we de passagiers die gisterenavond gepland stonden of ze zin hadden in een ochtendballonvaart. We vertrokken iets na zonsopkomst in Ravels en werden vergezeld door een collega ballonvaarder uit West-Vlaanderen. Het werd een prachtige vaart die ons tot in Merksplas bracht waar we een pas gemaaid hooiveldje vonden om de luchtballon zachtjes aan de grond te zetten.


zaterdag 27 mei 2023

Al verschillende dagen zorgt een krachtige noordelijke wind ervoor dat we met onze luchtballon aan de grond moeten blijven. Vanavond was de uitzondering op de regel en voorspelden de meteodiensten een afzwakking waardoor we eindelijk nog eens konden ballonvaren.

We vertrokken samen met een collega ballonvaarder vanuit Geel voor een prachtige ballonvaart boven de Kempen. Na het opstijgen was de muziek van Gladiolen al goed hoorbaar. Via Olen ging het verder via Morkhoven tot in Wiekevorst waar de crew ons stond op te wachten op een gemaaid gasveld.