Onze vorige ballonvaarten - juni 2023

Bekijk hieronder onze afgelopen ballonvaarten of bezoek onze Facebook pagina met nog meer foto's van elke ballonvaart.

2023: januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

2024: januari - februari - maart - april - mei - juni - juli


maandag 19 juni 2023

Na een lange onstabiele periode werd het vanavond nog eens rustig ballonweer. Omdat de windrichting onzeker was besloten we naar Westerlo te gaan zodat we ongeacht de richting naar een goed gebied zouden varen. Ter plaatse aangekomen bleek dat we niet de enige met dat idee waren. In totaal waren we met 7 luchtballonnen die het Westelse luchtruim gingen verkennen. Het werd een mooie ballonvaart met goede zichtbaarheid tot in Brussel en Antwerpen. Na een uurtje varen werden we zachtjes opgevangen door de crew op een mooie grasweide in Herselt.


vrijdag 23 juni 2023

Het weekend werd op vrijdagavond ingezet met een ballonvaart vanuit Gierle. Niet veel wind waardoor we alle tijd hadden om de Kempen van bovenaf te aanschouwen. Boven was de muziek van Sunrise festival goed te horen. Het eerste deel van de vaart hadden we een noordenwind waardoor we richting Tielen gingen maar halverwege de vaart draaide de wind en gingen we richting Lille waar we na lang zoeken een mooi grasveldje vonden.


zaterdag 24 juni 2023

Zaterdagochtend maakten we de eerste vaart met de 3bouw houtskeletbouw luchtballon. We vertrokken net na zonsopkomst vanop de weide achter de kijkwoningen in Westerlo in aanwezigheid van de directie. Het werd een eerste geslaagde vaart van de vele die nog zullen volgen boven de Antwerpse Kempen. Na een uurtje varen werd de ballon in Geel zachtjes aan de grond gezet.

We waren met ons team aanwezig met een stand van KempenAIR ballonfestival op Levensloop Herenthout. Om de aanwezige lopers en wandelaars te steunen stegen we er 's avonds op met onze Funny Bunny. We vertrokken richting het noorden en ter hoogte van Grobbendonk draaide de wind 180° door een zeewindfront dat passeerde waardoor we richting Herenthout industrie gingen. Na lang zoeken vonden we in Noorderwijk een weiland waar de ballon zachtjes werd neergezet. Rond middernacht bezorgden we de aanwezigen nog een lichtshow met Funny Bunny en de 3bouw luchtballon.


dinsdag 27 juni 2023

Het terrein van KempenAIR ballonfestival in Grobbendonk is in opbouw. Het moment om alles eens van boven te bekijken. Met onze 3bouw luchtballon maakten we een rustige ballonvaart tot in Zoerle-Parwijs.


vrijdag 30 juni 2023

Drie dagen KempenAIR ballonfestival maar helaas hebben we enkel op vrijdag ballonnen kunnen laten opstijgen. Onze Funny Bunny maakte een vaart tot in Poederlee.