Onze vorige ballonvaarten - juli 2023

Bekijk hieronder onze afgelopen ballonvaarten of bezoek onze Facebook pagina met nog meer foto's van elke ballonvaart.

2023: januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

2024: januari - februari - maart - april - mei - juni - juli


vrijdag 6 juli 2023

Ideale condities voor een ballonvaart. Samen met een collega ballonvaarder uit West-Vlaanderen vertrokken we in Heist-op-den-Berg. Uitermate goede zichtbaarheid vanavond. Antwerpen stad, de elektriciteitscentrale doel, Brussel Stad en het Atomium waren zeer goed zichtbaar. Een rustige zuidenwind bracht ons tot in Herenthout waar het de laatste dag van de kermis was.


vrijdag 7 juli 2023

Behoorlijk wat wind in de meteo voorspelling waardoor we besloten wat oostelijker op te stijgen. Samen met een collega ballonvaarder vertrokken we in Olmen. Direct na het opstijgen passeerden we Pakawi park. Via Meerhout, Geel en Oevel ging het vervolgens tot in Oosterwijk waar de crew ons stond op te wachten op een groot grasveld.


maandag 10 juli 2023

Onze wesp ballon vertrok vanavond aan de molen in Gierle. Via Beerse en Vosselaar ging het tot in Merksplas waar de ballon zachtjes aan de grond werd gezet.

Ondertussen vertrok onze 3bouw houtskeletbouw luchtballon samen met enkele collega ballonvaarders in Westerlo. Via Geel gingen zij tot in Kasterlee waar de ballon op een grote weide werd neergezet.


dinsdag 18 juli 2023

Samen met een collega ballonvaarder vertrokken we met onze 3bouw luchtballon vanuit Herentals. Eenmaal de lucht in bleek er minder wind te zijn dan voorspeld en werd het een rustige vaart langs het Albertkanaal. Na een uur in de lucht draaide de wind en ging het richting Olen centrum waar niet veel landingsmogelijkheden waren. Onze grondcrew plukte ons naast een straat dan maar uit de lucht en de ballon werd netjes ingepakt op straat. Zowel passagiers als toeschouwers waren onder de indruk. :-)


vrijdag 21 juli 2023

Het tweejaarlijkse Grand Est Mondial Air Ballons in het noorden van Frankrijk is het grootste luchtballonfestival van Europa. Gedurende 10 dagen verzamelen enkele honderden ballonteams van over de hele wereld om hun passie samen te beleven.

Op de eerste avond stond de wind niet ideaal waardoor voor de luchtballonnen die op het evenemententerrein zouden opstijgen slechts een korte vaart op het programma stond. Samen met enkele andere ballonteams en met goedkeuring van de organisatie besloten we elders te vertrekken met als doel te landen op het evenemententerrein. Met onze 3bouw luchtballon vertrokken we vanop een gemaaid korenveld in Jonville-en-Woëvre. Eenmaal de lucht in zagen we dat de vertrekplaats goed gekozen was en we recht naar het evenement vaarden waar we na een mooie ballonvaart de ballon konden neerzetten.


zaterdag 22 juli 2023

De eerste ochtendvaart en massaopstijging vanuit Grand Est Mondial Air Ballons met onze Funny Bunny. het blijft telkens spectaculair om tussen zoveel andere ballonnen te hangen. In deze periode van het jaar zijn de korenvelden afgereden en is er bijna overal plaats om te landen.


zondag 23 juli 2023

Ook op zondagavond een ballonvaart vanuit Chambley met onze Funny Bunny luchtballon. Hoewel het merendeel van de regio bestaat uit korenvelden zijn er toch gebieden met meer groen. Vanavond was zo een vaart waarbij we richting een mooie groen gebied konden varen.


dinsdag 25 juli 2023

Op dinsdagavond maakten we nog eens een ballonvaart met onze 3bouw luchtballon. Ook hier weer genieten van alle luchtballonnen rondom ons.


woensdag 26 juli 2023

De mooiste ochtendvaart van deze editie maakten we op woensdag. Het vroege opstaan werd beloond met op enkele plaatsen mist en laag hangende bewolking wat voor prachtige beelden zorgde.

Onze laatste vaart op deze editie van Grand Est Mondial Air Ballons was er eentje met onze Funny Bunny. Het is onzeker of er nog een vervolg editie komt want de huidige organisatie gooit de handdoek in de ring. We hopen dat er een overnemer komt want dit evenement blijft fantastisch.