Onze vorige ballonvaarten - september 2023

Bekijk hieronder onze afgelopen ballonvaarten of bezoek onze Facebook pagina met nog meer foto's van elke ballonvaart.

2023: januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

2024: januari - februari - maart - april - mei - juni - juli


zaterdag 2 september 2023

Samen met een collega ballonvaarder vertrokken we vanuit Arendonk. Bij de start was het vlagerig waardoor het werken was om de ballon de lucht in te krijgen. Eenmaal boven was het genieten van het mooie uitzicht. Het valt telkens weer op hoeveel groen er nog is. We stegen even door naar 600m hoogte waar we boven de smog laag kwamen met erboven een helder blauwe lucht. Na doortocht in Kasterlee gingen we verder naar Geel Ten Aard waar de ballon weer aan de grond werd gezet. Komende dagen beloven alvast ook mooie dagen te worden voor een ballonvaart.


zondag 3 september 2023

Onze 3 bouw luchtballon vertrok op zondagavond vanuit Geel. Het werd weer een mooie en rustige ballonvaart over de Kempen. Via Larum, Shopping park Olen en Noorderwijk vlogen we tot in Herenthout waar het even zoeken was naar een geschikt landingsterrein.


dinsdag 5 september 2023

Ons vrolijke konijntje Funny Bunny maakte nog eens een ballonvaart in eigen streek. We vertrokken vanuit Geel voor een prachtige tocht over de Antwerpse Kempen. Behoorlijk wat stuurwind op hoogte waardoor we het eerste deel van de vaart een noordelijke richting hadden richting Lichtaart en Tielen. Toen we nadien lager gingen varen gingen we terug westelijk om via Lille en Wechelderzande na een vaart van 1u15 in Zoersel uit te komen waar de ballon op een veldje tussen de huizen werd neergezet.


woensdag 6 september 2023

We blijven profiteren van het mooie zomerweer en vertrokken in Klein Vorst (Laakdal) met onze 3bouw luchtballon. Een rustige oostenwind bracht ons via Westerlo, Zoerle-Parwijs en Hulshout tot in Zonderschot (Heist-op-den-Berg) waar de ballon zachtjes aan de grond werd gezet.


donderdag 7 september 2023

Onze wesp luchtballon vertrok vanuit Geel. Ook vandaag weer veel stuurwind met een westelijke koers aan de grond en op hoogte meer noordelijk. Hierdoor konden we mooi sturen om boven Bobbejaanland in Lichtaart te passeren. Daarna ging het verder richting Lille en Wechelderzande om uiteindelijk tussen Malle en Zoersel uit te komen.


zondag 17 september 2023

Samen met drie collega ballonvaarders vertrokken we in Itegem voor een ballonvaart met onze 3bouw luchtballon. Aan de grond een oostenwind waardoor we eerst naar Berlaar en Gestel gingen. Eens hogerop hadden we een noordelijke koers met meer wind tot wel 30km/u. we legden op een uurtje varen dan ook een hele afstand af. Via Nijlen, Viersel en Zandhoven ging het verder naar Zoersel om uiteindelijk in Westmalle te landen.


maandag 25 september 2023

Vanavond konden we nog eens de lucht in en vertrokken we met de 3bouw luchtballon vanuit Westerlo. Prachtige zichtbaarheid met in de verte de skyline van Antwerpen en Brussel. Via Tongerlo en Oevel ging het tot in Geel Larum waar de ballon op een grasweide zachtjes werd neergezet.


dinsdag 26 september 2023

Voor onze prive ballonvaart hadden onze passagiers zelf voor een opstijglocatie gezorgd in hun eigen gemeente Herenthout. Van zodra we in de lucht waren konden zij genieten van het prachtige uitzicht. Op hoogte meer wind dan voorspeld waardoor we een grote afstand konden afleggen. Via Bouwel, Grobbendonk, Wechelderzande, Zoersel en Vlimmeren geraakten we tot in Rijkevorsel waar na even zoeken een geschikte landingsplaats werd gevonden.


woensdag 27 september 2023

Ook vanavond prima weer voor een ballonvaart. Bart en Steffi hadden voor hun trouw een ballonvaart cadeau gekregen en konden na enkele uitgestelde pogingen vandaag eindelijk de lucht in. We vertrokken in hun gemeente Klein Vorst (Laakdal) en werden door familie en vrienden uitgewuifd bij het vertrek. Met een noordelijke koers ging het richting het Albertkanaal waar we boven sauna Hezemeer passeerden. Vervolgens ging het via Winkelomheide en Geel verder naar Lichtaart waar we boven de Ark van Noë passeerden. Uiteindelijk vonden we na een vaart van 1u15 een groot grasveld in Tielen waar de ballon zachtjes aan de grond werd gezet.


donderdag 28 september 2023

We vertrokken in Heist-op-den-Berg aan Hof Van Riemen voor een zeer rustige ballonvaart. Met een 12km/u ging het vandaag minder snel dan de voorbije dagen. Via Hulshout en Wiekevorst ging het tot in Voortkapel waar we door een enthousiaste landeigenaar werden ontvangen.


zaterdag 30 september 2023

Ideale condities voor een ochtend ballonvaart. Onze Funny Bunny vertrok net na zonsopgang in Wiekevorst en zag de Stille Kempen ontwaken. We genoten van het prachtige zicht met her en der enkele mistbanken. Via Morkhoven, Noorderwijk en Olen ging het richting Bobbejaanland waar nog niet veel beweging was. De landbouwers daarentegen zijn sinds deze week druk bezig op hun velden. Eenmaal voorbij Kasterlee werd gezocht naar een geschikte landingsplaats en besloten we de ballon op de weg neer te zetten.

Ook vanavond vertrokken we vanuit Wiekevorst met onze Funny Bunny. Met een meer noordelijkere koers werd het een vaart via Herenthout richting Herentals waar we een mooi zicht hadden op de stad. Eenmaal de bossen over gingen we lager varen tot in Poederlee waar de ballon zachtjes aan de grond werd gezet.