Onze vorige ballonvaarten - juni 2024

Bekijk hieronder onze afgelopen ballonvaarten of bezoek onze Facebook pagina met nog meer foto's van elke ballonvaart.

2023: januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

2024: januari - februari - maart - april - mei - juni - juli


maandag 3 juni 2024

Wisselvallig weer de laatste periode waardoor het telkens dag op dag afwachten is of de ballonvaart kan doorgaan. Ondanks de bewolking was het vandaag toch prima ballonweer. Onze piloot Bart maakte vandaag zijn 1000ste ballonvaart. We vertrokken met onze wesp ballon ten noorden van Geel. Een zwakke zuidenwind bracht ons tot boven de markt. Via Winkelomheide ging het vervolgens verder naar Oosterlo waar de ballon op een droog en kort gemaaid voetbalveld werd neergezet.


woensdag 5 juni 2024

Nu het overdag zonniger is en s avonds later donker wordt krijgen we al sneller een zomergevoel. Samen met een collega ballonvaarder uit het waasland vertrokken we vanop onze vertrouwde locatie in Herentals. Via Olen, Noorderwijk en Voortkapel ging het richting Zoerle-Parwijs. Na een ballonvaart van een uur werd het een zeer zachte landing op een baantje tussen Herselt en Blauwberg.


donderdag 6 juni 2024

Vanavond vertrokken we voor een prive ballonvaart vanuit Wiekevorst. Met een snelheid van 15km/u ging het richting Heultje. Ondanks dat vele velden er nog nat bijliggen doen de landbouwers pogingen om hun grassen te maaien en binnen te halen. In het bosrijke gebied rond Herselt vonden we een klein pas gemaaid veldje waar de ballon zachtjes aan de grond werd gezet.


vrijdag 7 juni 2024

We blijven profiteren van het mooie weer om dagelijks te ballonvaren. Rond half 9 vertrokken twee van onze luchtballonnen samen vanuit Herentals. Bij de start nog wat wind waardoor het werken was om de ballonnen de lucht in de krijgen. Via Olen, Tongerlo en Westerlo ging het tot in Varendonk/Veerle waar onze 3bouw ballon een landingsplek vond. Onze wesp moest wat langer zoeken naar een geschikt veldje en ging nog een stukje door tot in Okselaar waar de ballon net na zonsondergang zachtjes aan de grond werd gezet.zondag 9 juni 2024

Eind deze maand gaat de tweede editie van KempenAIR ballonfestival door in Grobbendonk. Ons team maakt deel uit van de organisatie en staat in voor de luchtballonnen en passagiersplaatsen. Afgelopen weekend was het gras gemaaid waardoor het de ideale moment was om een inspectie ter plaatse te doen. Eenmaal de lucht in konden we genieten van een prachtig uitzicht. De haven van Antwerpen en de skyline van Brussel waren perfect zichtbaar. Boven een mooie snelheid van 20km/u waardoor we een hele afstanden aflegden. Via Vorselaar, Herentals, Olen en Oosterwijk ging het naar Tongerlo waar we recht boven de Abdij passeerden. Eenmaal Westerlo over gingen we op zoek naar een landingsplaats die we vonden op een baantje in Varendonk/Laakdal.


woensdag 12 juni 2024

Perfecte omstandigheden om te ballonvaren vanavond. De voorbij regenperiode heeft de lucht gezuiverd waardoor we een uitstekende zichtbaarheid hadden. We besloten in Gierle aan de molen op te stijgen. Met de verwachte windrichting zouden we naar Lichtaart varen wat ook gelukt is en onze passagiers hun gemeente en eigen woning vanuit de lucht konden zien. Eenmaal de bossen voorbij vonden we een pas gemaaid grasveldje waar de luchtballon zachtjes werd neergezet.


donderdag 13 juni 2024

Wellicht de laatste goede avond om te ballonvaren van deze week. We hadden een familie van 6 personen waardoor onze beide ballonnen werden ingezet. We vertrokken samen met enkele collega ballonvaarders in Grobbendonk vanop het terrein waar binnen twee weken KempenAIR ballonfestival zal doorgaan. Een zwakke westenwind bracht ons via Vorselaar en Poederlee tot in Tielen waar beide ballonnen in dezelfde weide werden neergezet.maandag 17 juni 2024

Ondanks het wisselvallige weer van de laatste weken konden we dit seizoen toch al verschillende ballonvaarten maken. Ook vandaag overdag minder goed weer maar tegen de avond klaarde het op en konden we genieten van een mooie vlucht. Vandaag hadden we Mil en Angele aan boord die al meerdere keren met ons de lucht in gingen. We vertrokken in hun eigen gemeente Oosterwijk voor een prive ballonvaart. Altijd leuk om je eigen huis vanuit de lucht te kunnen zien. Via oevel ging het tot in Geel waar de ballon op een braakliggend veldje werd neergezet.


zaterdag 22 juni 2024

Ook vandaag weer een wisselvallige dag met enkele buien. Nadat de laatste bui rond 19u gepasseerd was werd het echter prima weer om te ballonvaren. We vertrokken deze keer in Wiekevorst. Met een rustige 10km/u ging het richting Morkhoven om na een ballonvaart van een uur zachtjes te landen in Oosterwijk.


maandag 24 juni 2024

We blijven profiteren van de mooie zomerdagen. Onze 3bouw luchtballon vertrok opnieuw vanuit Herentals. Deze keer een noordoostenwind die ons richting Herenthout bracht. Onderweg kwam een paramotor ons even groeten. Via Itegem belandde we uiteindelijk op de grens van Putte en Heist-op-den-Berg waar de crew ons zachtjes opving.


vrijdag 28 juni 2024

Op de eerste avond van KempenAIR ballonfestival gingen 27 luchtballonnen de lucht in waaronder onze Funny Bunny en de 3Bouw luchtballon. Het werd een mooie vaart over Grobbendonk met een prima zichtbaarheid. In de late avond werden enkele luchtballonen opnieuw rechtgezet voor de magische Nightglow waarbij de ballonnen op het ritme van de muziek verlicht werden.


zondag 30 juni 2024

Ook op zondag helaas geen goede weersomstandigheden om te ballonvaren op KempenAIR ballonfestival in Grobbendonk. Enkele luchtballonnen werden toch nog getoond aan het publiek waaronder onze 3bouw luchtballon. Eenmaal deze recht stonden was het duidelijk dat de strakke wind een veilige ballonvaart niet toeliet.