Onze vorige ballonvaarten - mei 2024

Bekijk hieronder onze afgelopen ballonvaarten of bezoek onze Facebook pagina met nog meer foto's van elke ballonvaart.

2023: januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

2024: januari - februari - maart - april - mei - juni - juli


zaterdag ochtend 4 mei 2024

Jos had nog een prive ballonvaart te goed van zijn 60ste verjaardag en vanmorgen waren de ideale condities voor hun ballonvaart. Net voor zonsopgang kwamen we samen op vertrekplaats in hun eigen Gemeente Wiekevorst waar onze 3bouw luchtballon vertrekkensklaar werd gemaakt. Eenmaal de lucht in was het weer genieten van ons prachtige Kempens landschap. We vlogen over het terrein van Clamotte Rock waar men druk bezig is om alles klaar te hebben voor de optredens volgend weekend. Via Herentals ging het vervolgens richting Poederlee, Gierle en Vosselaar om uiteindelijk in Beerse naast de Mc Donalds te landen.


zondag 5 mei 2024

Het weekend werd afgesloten met een ballonvaart vanuit Westerlo waar we samen met een collega ballonvaarder vertrokken voor een tocht over de Kempen. Een rustige zuidenwind bracht ons via Tongerlo en Oevel tot in Geel-Larum waar de ballon zachtjes weer aan de grond werd gezet.


woensdag 8 mei 2024

Samen met enkele bestuursleden van Graspop Metal Meeting vertrokken we vanop hun evenemententerrein in Dessel. Door de aanhoudende regen van de afgelopen maanden was ook hun terrein goed nat geworden. De voorbij periode werden dan ook alle middelen ingezet om de ondergrond droger te krijgen en vandaag was de ideale gelegenheid om het resultaat vanuit de lucht te bekijken. De opbouw zal eerstdaags starten en binnen 6 weken is Dessel weer de place 2 be. Onze ballonvaart vertrok onder een bewolkte hemel, maar tijdens de ballonvaart kwamen de opklaringen vanuit het oosten al snel dichterbij. Via Mol ging het met een rustig tempo tot in Balen waar de ballon op een braakliggend veldje werd neergezet.


donderdag 9 mei 2024

Vandaag gingen we nog eens met twee ballonnen op pad. Bart vertrok met de wesp-ballon vanuit Herentals. Met een gemiddelde van 12km/u bracht de wind ons richting Morkhoven en Wiekevorst. Onderweg boven de velden gingen we wat lager zodat onze passagiers konden zwaaien naar hun volgers. De ballonvaart ging vervolgens verder via Hulshout tot in Booischot waar we een gemaaid grasveld vonden om de ballon zachtjes aan de grond te zetten.

In Geel vertrok Kevin met de 3Bouw luchtballon voor een prive vaart over de stad. Onze passagiers konden wederom genieten van een prachtig uitzicht over hun eigen stad. Met een zuidelijke koers ging het verder naar Westerlo. Na een uurtje in de lucht werd de ballon net achter de Grote Nete in Bergom aan de grond gezet.


vrijdag 10 mei 2024

We blijven genieten van het prachtige lenteweer en de mooie avonden. We vertrokken deze keer terug vanuit Geel. Met een 15km/u ging het via Larum, Oevel en Olen tot in Morkhoven waar we op een veldje van een ver familielid konden landen.


zaterdag 11 mei 2024

We besloten op te stijgen vanop de mijnsite in Beringen. Het was even wachten tot de wind voldoende afnam maar tegen 8u konden we toch de lucht in. De voorspelde oostenwind bracht ons tot boven Tessenderlo waardoor onze passagiers hun eigen gemeente vanuit de lucht konden bewonderen. Op hoogte ging het goed vooruit met een snelheid van 30km/u. We legden dan ook een hele afstand af. Via Averbode en Testelt kwamen we in de Demervallei terecht. Na een vaart van 1u20 vonden we in Rillaar een braakliggende veld waar de ballon zachtjes aan de grond werd gezet.


zaterdag 25 mei 2024

Na een lange periode met onstabiel en nat weer konden we vandaag nog eens de lucht in met onze 3bouw luchtballon. Overdag bewolkt met regen maar zoals voorspeld klaarde het in de late namiddag op en werd het ‘s avonds ideaal weer om te ballonvaren. We vertrokken samen met een collega ballonvaarder vanuit Herentals voor een prive ballonvaart richting Itegem. Vanuit de lucht is goed zichtbaar dat vele velden er nog nat bijliggen waardoor de meeste grasvelden nog niet gemaaid zijn. Het was daarom lang zoeken naar een geschikte landingsplaats die we na een vaart van anderhalf uur vonden in Hallaar bij Heist-op-de-Berg. Net voor de landing konden we genieten van een prachtige zonsondergang.