Onze vorige ballonvaarten - augustus 2023

Bekijk hieronder onze afgelopen ballonvaarten of bezoek onze Facebook pagina met nog meer foto's van elke ballonvaart.

2023: januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

2024: januari - februari - maart - april - mei - juni - juli


vrijdag 4 augustus 2023

Zelden zo een slecht begin van het ballonseizoen gehad maar er zou verbetering op komst zijn in het tweede deel van volgende week. Op de enige goede avond van de week maakten we een ballonvaart vanuit Herentals. Door de regen overdag was de lucht gezuiverd en konden we genieten van een prachtige zichtbaarheid. De koeltorens van Doel, haven van Antwerpen en zelfs Brussel en het Atomium waren duidelijk zichtbaar. Via Olen ging de ballonvaart richting Tongerlo om uiteindelijk via Westerlo en Veerle uit te komen in Tessenderlo waar de crew ons op een weilandje stond op te wachten.


woensdag 9 augustus 2023

We hebben er even op moeten wachten maar de zomer is eindelijk terug. Onder een wolkenloze lucht vertrokken we vanuit Heist-op-den-Berg voor een prive ballonvaart voor twee. Boven een mooie snelheid van 25km/u waardoor we een hele afstand aflegden. Via Booischot, Ramsel, Aarschot, Langdorp en Rillaar ging het tot in Bekkevoort waar we zachtjes terug aan grond kwamen.


donderdag 10 augustus 2023

Samen met enkele collega ballonvaarders maakten we een vaart vanuit Averbode. Weinig wind waardoor de passagiers rustig konden genieten van ons Kempens landschap en de talrijke bossen rond Westerlo. Na een vaart van 1u15 werd de ballon zachtjes aan de grond gezet op een pas gemaaid weiland in Westerlo.


vrijdag 11 augustus 2023

Komende dagen zijn we op stap met onze Funny Bunny. Op vrijdag trokken we naar onze noorderburen voor deelname aan het gezellige ballonfestival Grave. De luchtballonnen konden nog voor de komst van een regenzone de lucht in. Na een uurtje varen werd de ballon in Beugen zachtjes aan de grond gezet op een braakliggend stukje industriegrond.


zondag 13 augustus 2023

Zaterdag en zondag waren we aanwezig op de AVS ballonmeeting stad Deinze. Op zaterdag helaas te veel wind waardoor de luchtballonnen aan de grond moesten blijven maar op zondag zaten de weergoden ons mee. In de vooravond vertrokken een 20tal luchtballonnen vanuit de stad waaronder onze Funny Bunny. Na een mooie ballonvaart in het Gentse werd de ballon zachtjes aan de grond gezet in Merelbeke.


maandag 14 augustus 2023

We blijven genieten van het mooie zomerweer. Met onze passagiers uit Heist-op-den-Berg vertrokken we voor een prive ballonvaart in onze Funny Bunny luchtballon. Hierbij werden we vergezeld door een collega ballonvaarder uit Oost-Vlaanderen. Via Wiekevorst, Morkhoven en Noorderwijk ging het tot in Olen. Tegen de landing viel de wind weg waardoor we lang hebben moeten zoeken naar een geschikte landingsplaats.


dinsdag 15 augustus 2023

Bij de start in Herentals was er nog behoorlijk wat wind waardoor het werken was om de luchtballon in de lucht te krijgen. Eenmaal boven konden onze passagiers genieten van het mooie uitzicht en hun geboortedorp Noorderwijk. Via Voortkapel, Zoerle-Parwijs en Herselt ging het tot in Rillaar/Aarschot waar de ballon net achter de Demer aan de grond werd gezet.


woensdag 16 augustus 2023

Onze Funny Bunny en wesp ballon zijn aanwezig op de 39ste editie van Ballonfiesta Barneveld. Op de eerste avond maakten we een mooie vaart over het centrum tot in Woudenberg. De nightglow na de vaart werd door de toenemende wind uitgevoerd met enkel de ballonmanden.


donderdag 17 augustus 2023

Ook op de tweede dag van Ballonfiesta Barneveld konden we met onze twee ballonnen de lucht in. We maakten een vaart tot in Leusden.


vrijdag 18 augustus 2023

Wederom konden op Ballonfiesta Barneveld alle luchtballonnen de lucht in. Deze keer een meer noordelijke richting met landing in Zwartebroek. De kinderen van de buren riepen naar onze Funny Bunny 'hier landen !' dus werd de ballon bij hun neergezet. De enthousiaste landeigenaar nodigde ons na het inpakken nog uit voor een drankje in zijn schuur.


zaterdag 19 augustus 2023

En ook op de laatste avond van Ballonfiesta Barneveld waren het ideale weersomstandigheden voor een ballonvaart. Onze beide luchtballonnen maakten een mooie vaart tot in kootwijkerbroek.


maandag 21 augustus 2023

Heerlijk zomerweer met niet veel wind. Onze 3bouw houtskeletbouw luchtballon vertrok vanuit Herentals voor een vaart richting Noorderwijk/Olen om vervolgens via Kamp C in Oosterwijk verder te varen tot in Voortkapel. Daar werd de luchtballon achter de kijkwoningen van 3bouw aan de grond gezet.


dinsdag 22 augustus 2023

Ook vanavond vertrokken we vanuit Herentals. Deze keer een zuid-westen wind die ons rustig tot in Sint-Jozef-Olen bracht waar de grondcrew ons stond op te wachten op een grasweide.


woensdag 23 augustus 2023

Voor de derde dag op rij vertrokken we met onze 3bouw houtskeletbouw luchtballon vanuit Herentals. Mooi zicht over de stad en de jachthaven op het Kempisch kanaal. De zwakke westenwind bracht ons via Olen tot in Geel waar de crew ons stond op te wachten op een grasveldje.


dinsdag 29 augustus 2023

De zomer is ver zoek de laatste dagen. Vanavond na het voorbijtrekken van enkele buien klaarde het op en konden we een prachtige ballonvaart maken met onze wesp-ballon. We vertrokken deze keer op Boshoven in Grobbendonk waar eind juni KempenAir Ballonfestival werd gehouden. Via Vorselaar, Herentals en Olen ging het tot in Oevel waar we bij een vriendelijke landeigenaar de ballon zachtjes aan de grond hebben gezet.